Μαθήματα


Η σελίδα μας παρέχει δωρεάν στους ακροατές της μια σειρά οπτικοακουστικών μαθημάτων προς προσέγγιση και κατανόηση των Αριστοτελικών λόγων.

Το θέμα και το βιβλίο που επιλέξαμε δεν είναι κάποιο από τα έργα του Αριστοτέλους αλλά ένα δικό μας βιβλίο (πληροφορίες για το βιβλίο θα βρείτε στη βιβλιογραφία) με τίτλο: “Περὶ εἱμαρμένης (ή περί μοίρας)”.

Ο λόγος είναι διττός: πρώτον, διότι πιστεύουμε ότι με αυτό το έργο ο ακροατής θα έρθει σε επαφή με περισσότερους όρους και έννοιες απ’ ό,τι με ένα άλλο έργο του Αριστοτέλους, π.χ. τις Κατηγορίες, καθώς δεν περιορίζεται μόνο στα λογικά του έργα, αλλά εμπεριέχει στοιχεία και από τα ηθικά και από τα φυσικά, κι έπειτα, διότι μέσα από το συγκεκριμένο έργο μας δίδεται η ευκαιρία να προβάλλουμε τη δόξα μας για τη μοίρα, μιας και ο Αριστοτέλης δεν έγραψε ή, αν έγραψε, δεν σώθηκε κάποιο έργο του με θέμα τη μοίρα.

Όσοι δε επιθυμούν να λάβουν ιδιαίτερη προκατάρτιση, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας και να δηλώσουν την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν ιδιαίτερα μαθήματα, και θα σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα, τις ώρες και το κόστος των μαθημάτων.

Developed by White Dynamics